Закликаю всіх лідерів відвідати Ізраїль і продемонструвати свою підтримку людям, — Зеленський 

Володимир Зеленський та Єнс Столтенберг. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський закликав світових лідерів відвідати Ізраїль, аби підтримати людей. Адже саме відчуття єдності та підтримки допомагає врятувати націю, сказав він сьогодні, 11 жовтня, під час спільної з генсеком НАТО заяви для ЗМІ перед початком засідання міністрів оборони країн-членів Альянсу в Брюсселі, передає FREEДОМ.

Зеленський нагадав про перші дні повномасштабної війни Росії проти України у лютому 2022-го. 

“Я пам’ятаю перші дні повномасштабної війни. Це почалося з терористичних ударів з боку Білорусі, потім пішла російська армія. Це була найбільша трагедія для нас. Так багато загиблих людей, так багато смертей. І було дуже важливо не залишитися наодинці. Це може допомогти врятувати твою націю, людей, врятувати життя. Ось чому я закликаю всіх лідерів відвідати Ізраїль і продемонструвати свою підтримку людям”, — наголосив Зеленський. 

Він зазначив, що має на увазі не ті чи інші інституції, а саме підтримку людей, які постраждали від терористичних атак і вмирають сьогодні.

Важливо думати не про те, як вести діалог з Росією чи Іраном, акцентував президент України, а про те, щоб “не давати можливості агресорам навіть думати про третю світову війну, про нову хвилю агресії, про нову велику трагедію”.

“Якщо є велика політична підтримка народу, то це означає єдність. Тому я рекомендую туди їхати. Звичайно, якщо ізраїльська сторона буде готова”, — додав Зеленський. 

Читайте також: Президент України зустрівся з міністром оборони США — деталі

Раніше директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос сказав, що Росія безпосередньо залучена в конфлікт ХАМАСу та Ізраїлю, адже заздалегідь підготувала інформаційні вкидання, які поширюють російські пропагандисти.

Прямий ефір