Дистанційне мінування та використання загонів “Шторм-z”: як росіяни намагаються зупинити контрнаступ України

Денис Попович. Фото: detector.media

На Південному напрямку російські окупанти проводять дистанційне мінування: закидають мінами раніше очищені території, щоб зупинити просування Сил оборони України. Крім того, у бій там кидають підрозділи “Шторм-z”, які складаються з колишніх ув’язнених. Про це сьогодні, 9 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий оглядач Денис Попович.

За його словами, російські окупанти на Південному напрямку знову використовують тактику “м’ясних штурмів”.

“Крім того, не будемо забувати про сильні укріплення, які противник там облаштував, зокрема і під землею окупанти проривають тунелі, застосовують дистанційне мінування, проводять контратаки за допомогою “Шторм-z”, десантних частин. Усе це вони використовують для того, щоб затримати наш наступ, відрізати наші підрозділи, які вклинилися, відрізати весь цей плацдарм, який ми там створили в районі Роботиного, Вербового, Новопрокопівки”, — розповів він.

Він також повідомив, що Сили оборони України намагаються заглибитися, просунувся ближче до Токмака, розгорнути фланги для того, щоб не дозволити противнику відрізати шлях.

Читайте також: Окупанти активізували будівництво протитанкових укріплень, передбачаючи можливість бойових зіткнень, — Бердянська райрада

Нагадаємо, Сили оборони мають частковий успіх у районах Вербового, Андріївки та Кліщіївки.

Прямий ефір