13 ворожих атак відбили за добу ЗСУ на Куп’янському напрямку — ситуація на фронті

Українські військові. Фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Минулої доби російські терористичні війська завдали чергових ракетних ударів по цивільних об’єктах населених пунктів Чорноморськ Одеської області, Миргород Полтавської області та Пересічне Харківської області. На фронті протягом доби відбулося 68 бойових зіткнень. Ворог завдав вісім ракетних та 34 авіаудари, здійснив 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і по цивільних об’єктах. Про це сьогодні, 8 жовтня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Під артилерійським вогнем росіян опинилися понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках армія РФ зберігає присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність задля недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 13 атак ворога біля населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області. На Лиманському — 6 атак в районі Макіївки Луганської області.

На Бахмутському напрямку російська армія безуспішно намагалася відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області. ЗСУ мали частковий успіх північно-східніше цього села. Сили оборони завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, закріплюються на зайнятих рубежах та виснажують ворога.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках ворог здійснив понад 20 невдалих атак поблизу Авдіїївки, Первомайського, Мар’їнки, Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку українські військові відбили близько 10 атак росіян біля Водяного та Золотої Ниви Донецької області.

На Херсонському напрямку ЗСУ ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно уражають тили росіян.

Сили оборони України продовжують вести наступальну операцію на Мелітопольському напрямку.

Протягом минулої доби українська авіація завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, а також п’ять — по зенітно-ракетних комплексах противника. Крім того, українські захисники знищили чотири БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ уразили артилерійський засіб, район зосередження особового складу та станцію РЕБ росіян.

Читайте також: Тривають запеклі бої, противник переходить до тактики терору, — Снєгирьов про ситуацію на Куп’янсько-Лиманському напрямку

Прямий ефір