Саміт Європейської політичної спільноти — для України дуже зручний майданчик для двосторонніх зустрічей, — прессекретар Зеленського

Сергій Никифоров. Скріншот: uatv.ua

Зустріч Європейської політичної спільноти, яка сьогодні, 5 жовтня, відбувається у Гранаді (Іспанія), — це новий формат. Для України — це дуже зручний майданчик для двосторонніх зустрічей із ключовими партнерами. У Києва є високі очікування щодо оборонної та політичної підтримки. Про це заявив прессекретар президента України Сергій Никифоров, інформує кореспондент телеканалу FREEДОМ.

“Насправді, це абсолютно ж новий формат, це тільки третій саміт. Але вони відбуваються досить часто, відбуваються двічі на рік. Тобто це тільки третій саміт, але тільки другий рік, як вони відбуваються. На саміті цього формату не ухвалюють якихось гучних рішень, але це дуже класний новий майданчик для того, щоб обговорити спільні європейські питання. Тому що тут збираються лідери без перебільшення всієї Європи з деякими винятками. Європи не як політичного устрою, а саме Європи географічної”, — сказав він.

За інформацією прессекретаря президента, українська делегація на саміті та його полях поспілкується з багатьма ключовими партнерами.

“Були вже зустрічі з Іспанією, Італією. Також очікуємо інші важливі зустрічі і з Великою Британією, і з Німеччиною, і з іншими нашими ключовими партнерами. По кожному з них у нас є високі очікування щодо оборонної підтримки України, щодо підтримки нашої країни і оборонними, і іншими засобами перед зимою, і політичної підтримки. Тому ми цей майданчик використовуємо, зокрема, і для того, щоб проговорити такі важливі двосторонні питання”, — поінформував Никифоров.

Читайте також: Зеленський прибув на саміт Європейської політичної спільноти в Іспанії — деталі

Як повідомлялося раніше, зустріч лідерів Європейської політичної спільноти в Гранаді зібрала безліч журналістів. Ажіотаж підігрів і візит до Іспанії президента України Володимира Зеленського.

Прямий ефір