ПВК “Вагнер” повернеться на Бахмутський напрямок — деталі від Романової

Найманці ПВК "Вагнер". Скріншот: uatv.ua

Президент РФ Володимир Путін доручив колишньому командиру приватної військової компанії (ПВК) “Вагнер” Андрію Трошеву сформувати нові загони найманців для участі у військових діях проти України. Про це сьогодні, 30 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ говоримо з російською журналісткою, директоркою фонду “Русь Сидящая” Ольгою Романовою.

“Путін все-таки ухвалив рішення про те, що ПВК “Вагнер” має зберегтися як ефективна одиниця. Я нагадаю, що приватні військові кампанії в Росії заборонені, причому заборонені Конституцією. І, природно, не може бути й мови ні про яке бюджетне фінансування, про що Путін говорив, не моргнувши”, — сказала вона.

За її словами, саме ПВК “Вагнер” візьме на себе виведення найманців, які раніше не вступили до лав Міноборони Росії та перебувають в Африці.

“Вагнер” повертається на Бахмутський напрямок, туди будуть скинуті бойовики з Африки, які вирішили там не залишатися. І, мабуть, вирішено, що нераціонально просто взяти й відпустити ув’язнених, які воювали у “Вагнер”, вони, звісно, будуть повернуті в армію під тим чи іншим соусом”, — наголосила Ольга Романова.

Читайте також: ПВК “Вагнер” в Африці переходить під контроль Міністерства оборони РФ — подробиці (ВІДЕО)

Нагадаємо, 28 вересня президент РФ Путін зустрівся із заступником міністра оборони Юнус-Беком Євкуровим та з наступником Євгена Пригожина по ПВК “Вагнер” Андрієм Трошевим, доручивши сформувати нові “добровольчі підрозділи” для війни проти України.

Прямий ефір