Понад 20 невдалих атак здійснили російські окупанти за добу на трьох напрямках — зведення ГШ ЗСУ

ЗСУ. Ілюстративне фото: zsu.gov.ua

Захисники України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку, знищуючи ворога. Протягом минулої доби на фронті відбулося 44 бойових зіткнення. Про це сьогодні, 30 вересня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Загалом російські війська завдали шість ракетних та 56 авіаударів, здійснили 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони України і по цивільних об’єктах. Внаслідок терористичних атак РФ є загиблі та поранені серед мирного населення.

Сьогодні вночі російські окупанти атакували Україну дронами-камікадзе типу Shahed-136/131. Інформація щодо наслідків атаки уточнюється.

Під артилерійським вогнем впродовж доби опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках армія РФ зберігає присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність задля недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках російські окупанти наступальних (штурмових) дій не вели. А на Бахмутському ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення біля Кліщіївки.

На Авдіївському, Мар’їнському, Шахтарському напрямках ворог здійснив понад 20 невдалих атак в районах Тоненького, Мар’їнки, Новомихайлівки та Старомайорського Донецької області. Крім того, безуспішно намагався відновити втрачене положення південно-західніше Авдіївки.

На Запорізькому напрямку російські загарбники намагалися відновити втрачене положення поблизу Роботиного та Вербового Запорізької області, успіху не мали.

На Херсонському напрямку ЗСУ продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та б’ють по тилах росіян.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два удари по зенітно-ракетних комплексах армії РФ.

Підрозділи ракетних військ уразили три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два зенітно-ракетних комплекси,13 артилерійських засобів, склад боєприпасів та станцію РЕБ противника.

Читайте також: Російським окупантам не вистачає резервів — розпаковують стратегічний запас, — Попович

Нагадаємо, напередодні російські окупанти атакували Україну 39 ударними БпЛА типу Shahed-136/131, з яких 31 знищили Сили ППО України.

Прямий ефір