Коли Україна буде готова стати членом Євросоюзу — терміни назвав Шмигаль

Україна протягом двох років повністю буде готова стати членом Європейського Союзу. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю Politico, інформує FREEДОМ.

Він наголосив, що уряд для цього докладає максимум зусиль. Наразі Київ виконав усі сім умов, висунутих Єврокомісією в червні 2022 року, щоб перейти до наступного етапу процесу вступу.

“Ми очікуємо, що не пізніше жовтня зможемо мати позитивну ситуацію з оцінкою нашого прогресу з боку Європейської комісії, і щоб Європейська рада могла проголосувати й ухвалити рішення щодо початку перемовин з Україною. Ми хочемо бути повноправним членом, тому що Україна сьогодні є унікальною державою у світі, яка заплатила таку величезну ціну за своє бажання стати членом Європейського Союзу”, — сказав Шмигаль.

Прем’єр-міністр зауважив, що жодна країна-кандидат на вступ до Євросоюзу ніколи не мала такої величезної підтримки населення.

“Понад 90% українців бажають стати повноправним членом Європи”, — запевнив він.

Читайте також: ЄС — єдина можливість довести РФ, що Україна не належить до її сфери інтересів, — Осипенко 

Нагадаємо, як розповів дипломат Руслан Осипенко, серед семи вимог, які Європейський Союз поставив перед Україною, проблемними можуть стати питання національних меншин, судова реформа та боротьба із корупцією. Крім цього, на порядку денному обов’язково буде питання сільськогосподарської продукції для обговорення на двосторонній основі.

Прямий ефір