Сили оборони України наступають на півдні й витісняють росіян з Донеччини — карта війни за 28 вересня (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на півдні країни, а також витісняють російські окупаційні війська з Донецької області. За даними Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ), за добу в зоні бойових дій відбулося 19 бойових зіткнень, повідомляє FREEДОМ.

Так, українські захисники минулої доби відбили штурми ЗС РФ на Лиманському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Також росіяни зробили спробу відновити втрачене становище в районі Червоного Запорізької області — безрезультатно.

На Бахмутському напрямку українські війська ведуть наступальні дії. Там, за даними Генштабу ЗСУ, противник і далі збільшує щільність мінно-вибухових загороджень.

Крім того, триває наступальна операція ЗСУ на півдні — у напрямку Мелітополя.

“Там досить такий обережний оптимізм, тому що російська армія йде в контратаки, але ці контратаки з часом слабшають. Судячи з усього, основні резерви, які були перекинуті туди, вибиті”, — каже військовий оглядач Денис Попович.

На тому ж Запорізькому напрямку в полон було взято диверсійно-розвідувальну групу російських військ. Одягнені вони були у форму ЗСУ. Росіяни здалися підрозділам української військової розвідки, а також бійцям 128-ї окремої штурмової бригади.

Тим часом загальні втрати російської окупаційної армії продовжують зростати. Лише минулої доби і лише на Бахмутському напрямку було знищено цілий дивізіон російських артилерійських систем.

“Вдалося ліквідувати 134 окупанти на цьому напрямку, а також низку артилерійських і важких броньованих систем противника — це і БМП, і “Нона-С”, і “Мста-Б”, також 2С7 “Піон” — одна з найпотужніших установок, яка є на озброєнні в Російській Федерації, також знищили 4 “Гіацинти” і 4 гармати “Д-30”, — повідомив керівник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі марафону “Єдині новини”.

Загалом за 582 дні повномасштабної війни проти України вже ліквідовано понад 277 тисяч російських окупантів, зокрема минулої доби — 330 осіб. Також знищено 4 танки, 12 бронемашин, 38 артилерійських систем і десятки одиниць іншої ворожої техніки.

Читайте також: Незабаром ЗСУ зможуть звільнити не тільки Бахмут, але й інші території та міста України, — Євлаш

Нагадаємо, як заявив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко, на південному фронті у російських окупаційних військ відсутній взаємозв’язок і комунікація в обороні.

Прямий ефір