Понад 1,5 тис. комплектів обладнання для розмінування надала Україні Британія — подробиці

Иллюстративное фото: armyinform.com.ua

У Міністерстві оборони Великої Британії повідомили про надання Україні понад 1,5 тис. комплектів обладнання для розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів, передає FREEДОМ.

В оборонному відомстві Сполученого Королівства зазначили, що надання обладнання та проведення навчань українських військових були забезпечені з метою поліпшити здатність України знешкоджувати міни.

“Це включає понад 1 500 комплектів обладнання для розмінування та знешкодження вибухових боєприпасів, включаючи необхідне навчання”, — йдеться у повідомленні Міноборони Британії.

Окрім цього, сапери Королівського інженерного корпусу провели для українських військових тренінг з пошуку, розпізнавання, утилізації саморобних вибухових пристроїв, мін, мін-пасток тощо. Навчання включає інструктаж щодо підготовки звіту про загрозу, планування операції зі знешкодження мін, а також практичні заняття з очищення великих ділянок землі, системи траншей, бункерів та цивільних будівель.

“Міни є однією з найбільших перешкод для Збройних сил України, які прагнуть повернути собі незаконно окуповані землі. Для успіху контрнаступу, що триває, вкрай важливо, щоб Україна мала ресурси для боротьби з мінами. Цей ретельний та адаптований пакет навчання вчить солдатів розпізнавати боєприпаси, методи знешкодження та процедури пошуку для боротьби із саморобними вибуховими пристроями, мінами, мінами-пастками та розтяжками”, — повідомили в Міноборони Сполученого Королівства.

Читайте також: ВМС України планують повномасштабну операцію з розмінування акваторії Чорного моря — деталі від Плетенчука

Прямий ефір