Кожна атака по російських військових об’єктах у Криму — удар по репутації Путіна — думка

Володимир Путін. Скріншот: uatv.ua

Кожна атака України по військових об’єктах Російської Федерації в тимчасово окупованому Криму — це болючий удар по репутації президента Володимира Путіна. Таку думку сьогодні, 24 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловила правозахисниця, засновниця проєкту “Ковчег” Анастасія Буракова.

“Крим — це священна корова для Путіна, яка є для нього вінцем його правління, — окупація Криму. І тому ця мета, вона болюча для Путіна. Кожен удар по військових частинах у Криму і подальша деокупація Криму, звісно, завдасть шкоди, насамперед репутації Путіна, і його репутації всередині країни”, — сказала вона. 

На думку правозахисниці, після деокупації півострова не тільки російське населення, але й політичні сили, які підтримують диктатора, усвідомлять, що він не захисник, а окупант і терорист.

“Це людина, яка має нести відповідальність, зокрема за тривалу окупацію українських територій і за ту війну, яку він розв’язав. Тому удари по Криму — демонстрація того, що ніхто не захищений на окупованих територіях. А все, що Кремль транслював усі ці роки окупації — фейк, уся безпека — фейк. Сподіваюся, що це послужить надалі розвінчанню культу особи Путіна”, — резюмувала Анастасія Буракова.

Читайте також: Атака на штаб Чорноморського флоту РФ в окупованому Севастополі — як вдалося реалізувати: думки експертів

Раніше ексспівробітник зовнішньої розвідки КДБ СРСР Олександр Зеленько зауважив, що щільність і частота українських атак у тилу російської армії лише наростатиме. Насамперед це стосується Криму, де, з одного боку, розташована велика кількість військових об’єктів, а з іншого боку, є коригування “з землі” — від партизанів та прихильного до ЗСУ населення.

Прямий ефір