Байден відправив батальйон танків Abrams до України — деталі від Ягуна

Віктор Ягун. Скріншот: uatv.ua

США пообіцяли передати Україні понад 30 танків Abrams, частина з них приїде наступного тижня. Про це заявив сьогодні, 22 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ військовий та громадський діяч, генерал-майор запасу СБУ, заступник голови СБУ (2014-2015 рр.) Віктор Ягун.

“Нам пообіцяли 30 плюс “Абрамсів”, це повноцінний батальйон, підйом. Наразі у нас з’явиться близько 10 танків”, — каже експерт.

Він зазначив, що танки Abrams — одні з найкращих за параметрами, але можуть виникнути незручності щодо їх використання.

“Це високотехнологічний апарат, який виводить на зовсім інший рівень. І найбільша проблема — це його ремонт. В Америці є спеціальний завод, що їх навіть не ремонтує, він повністю розбирає танк і знову збирає. Його двигуни це фактично двигуни, які використовуються у вертольотах та їхнє живлення зовсім інше, це не дизель, а високооктановий бензин, який треба тримати недалеко від фронту. Але думаю, що ЗСУ ці проблеми вирішили”, — пояснив Ягун.

Читайте також“Абрамси” їдуть в Україну — перші подробиці 15-го “Рамштайну” (ВІДЕО)

Нагадаємо, США оголосили про виділення нового пакета військової допомоги Україні на суму 325 млн дол. Він включає системи протиповітряної оборони Avenger, ракети AIM-9M для протиповітряної оборони, додаткові боєприпаси для HIMARS і низку інших озброєнь.

Прямий ефір