Захист людей та співпраця у цивільній обороні: Зеленський провів зустріч з прем’єр-міністром Держави Ізраїль у Нью-Йорку

Володимир Зеленський та Біньямін Нетаньягу. Фото: president.gov.ua

У Нью-Йорку, де триває 78-а сесія Генеральної асамблеї ООН, президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Держави Ізраїль Біньяміном Нетаньягу. Про це сьогодні, 20 вересня, повідомляє FREEДОМ з посиланням на пресслужбу глави держави.

Лідери докладно обговорили низку важливих двосторонніх питань, зокрема співпрацю у сфері цивільної оборони та захисту життів людей.

Зеленський поінформував співрозмовника про ситуацію на фронті та повітряні удари, зокрема з використанням дронів іранського виробництва, яких Росія продовжує завдавати по мирних українських містах, цивільних об’єктах і портовій інфраструктурі. Президент України висловив занепокоєння дедалі тіснішою військовою співпрацею Росії та Ірану.

Глава Української держави запросив Ізраїль підтримати українську формулу миру. У цьому контексті Зеленський розповів про підготовку Глобального саміту миру.

Крім того, сторони обговорили співпрацю в межах ООН та на інших міжнародних майданчиках.

Читайте також: Запитайте Пригожина, чи варто довіряти обіцянкам Путіна: повний текст виступу президента Володимира Зеленського на Генасамблеї ООН

Прямий ефір