ЗСУ мають успіх поблизу Кліщіївки на Донеччині — зведення Генштабу

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося 25 бойових зіткнень. Російські окупанти завдали два ракетних та 59 авіаційних ударів, здійснили 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільних об’єктах держави. Крім того, російська армія атакувала Україну 22 дронами-камікадзе типу Shahed-136/131, з яких 17 було знищено силами ППО. Про це сьогодні, 15 вересня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Внаслідок терористичних атак РФ є загиблі та поранені серед мирного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнала припортова, цивільна інфраструктура, приватні житлові будинки.

Від артилерійських обстрілів росіян впродовж доби постраждали близько 100 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог продовжує утримувати угруповання військ прикриття державного кордону, проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах задля недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Бахмутському напрямку російська армія не полишає спроб прорвати оборону Збройних сил України в районі Богданівки. Своєю чергою, Сили оборони мали частковий успіх в районі Кліщіївки. Під час штурмових дій завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках росіяни вели безуспішні наступальні дії біля Ласточкиного та Авдіївки Донецької області, де протягом минулої доби ворог здійснив близько 10 невдалих спроб витіснити українські підрозділи із займаних позицій. Всі атаки в районі Мар’їнки обернулися для російських окупантів значними втратами як у живій силі, так і в техніці.

На Шахтарському напрямку українські військові утримують ініціативу, тиснуть на ворога, проводять штурмові дії та відвойовують території.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони України продовжують наступальну операцію, поблизу Вербового Запорізької області завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці.

На Херсонському напрямку українські захисники продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення армії РФ, наносять ураження по тилах противника.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони України завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки росіян.

Підрозділи ракетних військ, артилерії та безпілотних систем уразили пункт управління, три зенітно-ракетних комплекси, п’ять артилерійських засобів та склад боєприпасів ворога. 

Читайте також: Російські окупанти посилюють другу і третю лінії оборони — аналіз Романенка

Прямий ефір