Путінська війна продовжує залишатися стратегічним провалом для Росії, — Блінкен

Ентоні Блінкен. Фото: facebook.com/dshmyhal

Мета США — перешкодити Росії досягти стратегічного успіху в агресії проти України, а також допомогти Києву “міцно стояти на ногах” у військовому, економічному та демократичному плані. Про це заявив держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен, виступаючи в Школі сучасних міжнародних досліджень Університету Джонса Гопкінса, повідомляє FREEДОМ.

“Путінська війна продовжує залишатися стратегічним провалом для Росії. Наша мета — створити такі умови, щоб Україна не тільки вижила, а й далі була динамічною демократією, що процвітає, щоб українці могли самі будувати своє майбутнє і стояти на своїх ногах. Колись дехто вважав, що загрози міжнародному порядку обмежуються тим чи іншим регіоном. Тепер зрозуміло, що це не так. Російське вторгнення показало, що від атаки на міжнародний порядок у будь-якому місці страждають люди всюди”, — зазначив Блінкен.

Читайте також: США і Німеччина обговорять посилення ППО України

Нагадаємо, президент США Джозеф Байден призначив спеціального представника з питань економічного відновлення України. Ним стала Пенні Пріцкер — колишня міністерка торгівлі, яка має українське коріння.

Прямий ефір