ЄС продовжив індивідуальні санкції проти осіб, причетних до розв’язання війни проти України

Ілюстрація: mind.ua

Європейська Рада сьогодні, 13 вересня, ухвалила рішення продовжити обмежувальні заходи щодо осіб, відповідальних за підрив або загрозу територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, ще на шість місяців — до 15 березня 2024 року. Про це повідомили у пресслужбі Європейської Ради, інформує FREEДОМ.

Санкції передбачають обмеження на поїздки фізичних осіб, заморожування активів і заборону на надання грошових коштів або інших економічних ресурсів фізичним і юридичним особам, які фігурують у переліку. Обмеження, як і раніше, застосовуватимуться майже до 1 800 фізичних і юридичних осіб, багато з яких стали об’єктом санкцій у відповідь на невиправдану і неспровоковану військову агресію Росії проти України, що триває, зауважили в Європейській Раді.

У контексті перегляду санкцій Рада також вирішила не продовжувати обмеження чотирьом особам, прізвища не називаються.

Читайте також: “З балалайкою і в постолах їздитимуть росіяни до Європи”: огляд заборон для громадян РФ на в’їзд до ЄС (ВІДЕО)

Нагадаємо, у Європейській комісії заявили, що росіяни більше не зможуть в’їхати на територію Євросоюзу на власних авто і з мобільними телефонами. Тепер усе майно, перераховане в доповненні до опублікованого документа, митники розцінюватимуть як незаконний імпорт.

Прямий ефір