“Вибори” на окупованих територіях України — злочин РФ, — Яковенко

Ігор Яковенко. Скріншот: uatv.ua

Так звані “вибори” на тимчасово окупованих Росією територіях України — це злочин, за який буде притягнуто до відповідальності тих, хто причетний до їх проведення, а також осіб, які виставили свої кандидатури в “муніципальні органи влади”. Про це сьогодні, 11 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив російський опозиційний журналіст, колишній депутат Держдуми РФ Ігор Яковенко. 

“Завдання зрозумілі, завдання, що називається, пропагандистські: заявити всьому світові, зокрема самому населенню, що все, з Росією назавжди, — це частина російської держави. Дивіться, там були і міжнародні спостерігачі, з Бразилії та інших країн, які говорили, як чудово, що Росія проводить вибори і всі задоволені. До того ж ця людина, бразильський спостерігач, усе це говорить, а в неї за спиною маячить автоматник, який, загалом, гарантує те, що жителі окупованих регіонів голосуватимуть”, — сказав він. 

Яковенко підкреслив, що вибори на окупованих територіях України – злочин з боку російського режиму.

“І я абсолютно впевнений, що українська держава адекватно оцінить співучасників цього злочину, і ці люди будуть засуджені. Зрозуміло, що ті громадяни України на окупованих територіях, які під дулами автоматів пішли голосувати, вони, звичайно ж, не несуть жодної відповідальності. Це, що називається, заручники, які потрапили фактично в полон”, — зазначив він. 

Одночасно з цим особи, які виставили свої кандидатури в “муніципальні органи влади”, є злочинцями, і мають відповісти за законом, вважає Яковенко. 

“Зокрема організатори “виборів”, починаючи з Елли Памфілової (голова Центрвиборчкому РФ, — ред.), і закінчуючи головами виборчих комісій на місцях. Але загалом ці “вибори” і по Росії злочинний захід, тому що насправді жодного стосунку до процесу народного волевиявлення це все не має. Результати заздалегідь намальовані”, — підсумував Ігор Яковенко.

Читайте також: На тимчасово окупованих Росією територіях України провели так звані “вибори”: як реагує світ (ВІДЕО)

Як повідомлялося, останній день проведення Росією псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях України відбувся сьогодні, 10 вересня. У Генеральному штабі ЗСУ зазначили, що більшість кандидатів навіть не мають вищої освіти та працюють двірниками, охоронцями та прибиральницями. Російські терористи просто використовують їхні особистості для приховування реальних “керівників” захоплених територій, ідеться в повідомленні. До того ж псевдовибори — хороший привід оновити списки призовників. 

Прямий ефір