12 із 12 знищено: нічний наліт “Шахедів” прокоментували в Повітряних силах ЗСУ

Shahed. Фото: gur.gov.ua

Цієї ночі Україна зазнала чергової повітряної атаки з боку РФ, яка випустила ударні дрони типу Shahed-136/131 (“Шахед-136/131”) у напрямку Запорізької та Дніпропетровської областей. Про це сьогодні, 11 вересня, повідомили у Командуванні Повітряних сил Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Атака “Шахедами” здійснювалась з південно-східного напрямку — районів Єйська та Приморсько-Ахтарська (РФ). Було зафіксовано пуски 12 дронів. Удар відбивали зенітні ракетні підрозділи, винищувальна авіація, мобільні вогневі групи.

“В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних сил у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України знищено 12 Shahed-136/131 у межах Запорізької, Дніпропетровської та Миколаївської областей, а також один БпЛА невстановленого типу”, — повідомили в Командуванні ПС ЗСУ.

Там додали, що ворог також застосував тактичну авіацію на Дніпропетровщині, випустивши з літаків Су-34/Су-35 протирадіолокаційні ракети Х-31П та керовані авіаційні ракети Х-59. Попередньо обійшлося без втрат. Інформація щодо наслідків ще уточнюється.

Нагадаємо, попередньої доби ворог завдав 5 ракетних та 87 авіаційних ударів, а також здійснив 44 обстріли з реактивних систем залпового вогню як по позиціях українських військ, так і по цивільних об’єктах України. Також окупанти атакували Україну 33 дронами-камікадзе типу Shahed-136/131 (“Шахед-136/131”).

Прямий ефір