РФ змушена звертатися по допомогу до Північної Кореї, власних озброєнь не вистачає, — Фесенко

Володимир Фесенко. Фото: nv.ua

Навіть у разі збільшення Російською Федерацією обсягів виробництва озброєнь повномасштабна війна проти України призводить до набагато більших втрат. Про це сьогодні, 10 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів політолог Володимир Фесенко.

“Наведу простий приклад щодо снарядів, — за різними оцінками вони використали проти України від 8 до 10 млн артилерійських снарядів. І навіть якщо їм вдасться збільшити виробництво, максимум, який вони зможуть виготовляти , — до 2 млн артилерійських снарядів на рік. А витратили в п’ять разів більше, тому необхідно десь брати снаряди”, — сказав він. 

Політолог зазначив, що, наприклад, Північна Корея змогла налагодити виробництво зброї, і не тільки ракет або ядерної зброї, а й артилерійських снарядів радянських калібрів.

“Це не тільки старі снаряди. Я б уникав, скажімо так, трохи зневажливого ставлення до Росії та Північної Кореї. У них є сучасна зброя, звичайно, мало, вона недостатньо ефективна і поступається західним аналогам, але вона є. А снаряди радянських калібрів, на жаль, можуть Росії допомогти”, — наголосив він.

За словами Фесенка, точної інформації про те, яку кількість снарядів Пхеньян потенційно може поставити Москві, — немає.

“Якісь прогалини для Росії ці поставки можуть закрити, але не думаю, що повністю розв’яжуть усі проблеми. У Росії дефіцит і деяких видів зброї, і відчувається дефіцит цілої низки боєприпасів, що теж впливатиме на боєздатність російської армії. Чому вони змушені звертатися до Північної Кореї”, — підсумував Володимир Фесенко.

Читайте також: Сеул вбачає у контактах РФ і Північної Кореї серйозну загрозу для регіону — подробиці (ВІДЕО)

Нагадаємо, за інформацією Financial Time, лідер КНДР Кім Чен Ин готовий укласти з президентом РФ Володимиром Путіним угоду про постачання зброї. Однак, поки незрозуміло, що передбачатиме така угода.

Прямий ефір