РФ шукає додаткові засоби для вбивства громадян України, але допомога Північної Кореї принципово не позначиться на перебігу війни, — Подоляк

Михайло Подоляк. Скріншот: uatv.ua

Росія може отримати певний обсяг снарядів, ракет та іншого озброєння від КНДР, але це принципово не позначиться на перебігу війни проти України. Є низка країн, які готові віддати якісь продукти військових технологій Росії, і, на жаль, на це немає жодних важелів впливу з боку міжнародної спільноти. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

“Північна Корея — це не країна, безумовно, це концтабір. Там немає ані прав, ані свобод, ані конкурентної економіки, ані конкурентної політики. З погляду співпраці РФ з Північною Кореєю — так, можна, звичайно, вести ефективну співпрацю з країною відсталого типу, якою є КНДР. Можна отримати певний обсяг старої радянської техніки. Питання — яку кількість можна отримати, і чи взагалі Північна Корея віддасть техніку, зброю в тому обсязі, в якому це потрібно Росії, з огляду на ту інтенсивність і тривалість війни, в якій вона бере участь”, — зазначив Подоляк.

Він наголосив, що Північна Корея сама ж, як і Росія, постійно шантажує світ.

“Північна Корея сьогодні поводиться таким чином, щоби постійно комусь погрожувати. А натомість, щоб перестати погрожувати на якийсь час, вони хочуть отримати продукти харчування. Це принцип існування цієї країни: їжа в обмін на погрози”, — доповнив гість ефіру.

Подоляк вважає, що міжнародна спільнота на цю ситуацію реагує недостатньо гостро.

“РФ дійсно може отримати той чи інший обсяг снарядів, напевно, ракет. Це принципово не позначиться на перебігу цієї війни. Але в мене питання до міжнародної спільноти: цікаво дивитися за тим, як, наприклад, Росія отримує щось в Ірані, в Північній Кореї? У відповідь міжнародна спільнота начебто каже: ми дуже загрозливо будемо пальчиком махати, казати: не робіть цього, будь ласка”, — сказав радник глави ОПУ.

Він акцентував, що є низка держав, не тільки Північна Корея, які готові надавати Росії військову допомогу. І міжнародну систему безпеки потрібно перебудовувати таким чином, щоб ніхто не залишався безкарним за подібні дії.

“Росія всюди намагається знайти додаткові засоби масового вбивства громадян України, громадян інших країн. Є низка держав, які готові певний продукт, військові технології віддати РФ. Вся ця ситуація зараз показує відсутність важелів впливу на подібні дії. Тобто немає жодної міжнародної спільноти, яка мала б якісь можливості на все це впливати. І, відповідно, це потрібно буде перебудовувати — шукати іншу архітектуру глобальної безпеки, щоб люди не могли безкарно порушувати домовленості. Ось Росія, Північна Корея зараз демонструють те, що вони безкарно це порушують”, — резюмував Подоляк.

Читайте також: Псевдовибори в окупації, Росія після Путіна і проблемність санкцій: підсумки тижня підбиваємо з Михайлом Подоляком

Прямий ефір