Боєприпаси для HIMARS і засоби розмінування: США оголосили про новий пакет військової допомоги для України

Прапори США та України. Фото: pravda.com

Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України. Його розмір — 600 млн дол. 46-й за рахунком транш включає можливості для засобів протиповітряної оборони (ППО), артилерійські боєприпаси, а також для реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) HIMARS, повідомляє FREEДОМ.

Американські військові аналітики відзначають їхню ефективність на фронті. До пакета також входять 105 мм артилерійські снаряди, обладнання для радіоелектронної боротьби, підривні засоби для розчищення перешкод, а також кошти на навчання і технічне обслуговування. Фінансування пакета допомоги здійснюється в рамках Ініціативи зі сприяння безпеці України. 

Пентагон зробив оголошення через день після того, як США виділили Україні пакет допомоги на 175 млн дол. із запасів Міністерства оборони країни для негайного забезпечення Збройних сил України (ЗСУ) боєприпасами та технікою.

“Нашою основною метою наразі є забезпечення України всім необхідним на полі бою, зокрема постачанням засобів безпеки в тому обсязі й з тією швидкістю, які ми можемо забезпечити. Останній пакет допомоги, який ми надали, став сорок шостим за рахунком. Українські війська надзвичайно ефективні на полі бою, і ми вже бачимо певний прогрес їхнього контрнаступу”, — сказала заступниця офіційного представника Міноборони США Сабріна Сінгх.

Читайте також:“Такі машини потрібні і якнайбільше”: як використовуватимуть американські бронетранспортери MaxxPro на фронті, розповів Коваленко

Прямий ефір