У Росії очікується занепад авіаційної галузі через санкції та швидкий знос авіапарку, — Барановський

Станція метро "Аеропорт Внуково" в Москві. Фото: gettyimages.com

Санкції та швидкий знос авіапарку призведуть до повного припинення авіасполучення в Росії. Таку думку сьогодні, 9 вересня, в ефірі телеканала FREEДОМ висловив адвокат, радник із питань комунікації російської опозиції та Легіону “Свобода Росії” Олексій Барановський.

“Авіасполучення в Росії скоро зовсім припиниться, тому що санкції якраз в авіаційній галузі досить серйозні, а знос літакового парку відбувається швидко. Це сфера, де без постійного обслуговування і постійних ремонтів, одного разу всі польоти зупиняться природним шляхом”, — сказав він. 

За його словами, російська територія за межами Москви поступово перетворюватиметься на “зарослу пустелю”.

“РФ уже приблизно так і починає виглядати, тому що всі гроші в Москві, а тепер і в Москві грошей стає менше. Тому літакова галузь дійсно скоро прийде в повне запустіння. Поки що немає масового падіння пташок, але й до цього дійде, — людей ніхто не береже. Вони до останнього експлуатуватимуть літаки, які є”, — вважає він.

Барановський наголосив, що в разі інциденту з літаком, влада завжди знайде винних, покарає їх, і на цьому “все і закінчиться”.

“Для простих громадян це означає, що: або тебе мобілізують, відправлять помирати в Україну в складі окупаційної армії, або ти можеш цілком собі загинути від якоїсь техногенної катастрофи. Тому що не тільки літаки виходять з ладу, поступово й інші виробництва та інфраструктурні об’єкти зношуються. Ось до чого призводить путінський режим самих же громадян Росії. Або так смерть, або так”, — підсумував Олексій Барановський.

Читайте також: 70% наших рекомендацій уже втілено в результати санкцій проти РФ, готується новий пакет — заяви Єрмака і Макфола

Нагадаємо, московські аеропорти в ніч на 9 вересня знову не приймали і не відправляли рейси. У місті було оголошено план “Килим”. Було затримано щонайменше 13 рейсів, 4 — скасовано. Російські ЗМІ припускають, що Москва очікувала на атаку безпілотників.

Прямий ефір