Бої точаться буквально за кожен будинок: ситуацію на Бахмутському напрямку оцінив військовий експерт

Владислав Селезньов. Фото: investigator.org.ua

На Бахмутському напрямку тривають запеклі бої, ситуація залишається досить складною. Про це сьогодні, 7 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий оглядач, колишній речник Збройних сил України Владислав Селезньов.

На його думку, ворог закінчує накопичення необхідних ресурсів і найближчим часом може почати контратакувати українські позиції.

“Що стосується боїв у Кліщіївці, то там ситуація вкрай непроста. Бої точаться буквально за кожен будинок, ворог чинить серйозний опір. Кліщіївка де-факто є воротами до міста Бахмут. А ми пам’ятаємо, скільки інформаційних ресурсів було залучено з боку Російської Федерації для того, щоб героїзувати цей населений пункт, і, відповідно, всі ті дев’ять місяців боїв, які вела російська армія”, — повідомив Селезньов.

Військовий оглядач нагадав, що російська армія в боях за Бахмут зазнала втрат близько 100 тис. осіб убитими та пораненими.

“Зараз росіяни мають усі шанси втратити це місто, а відповідно, вкрай складно буде російському люду пояснити, чому це сталося. Саме цим і зумовлений такий запеклий опір російських окупантів, які ведуть дуже серйозні бої й в районі Кліщіївки, і в районі Андріївки, і в районі Берхівки”, — зауважив він.

Селезньов додав, що російські окупанти шукають додаткові ресурси та резерви, щоб максимально уповільнити просування української армії вперед на Бахмутському напрямку.

Читайте також: Вихід росіян з Бахмута — це лише питання часу — подробиці від Гетьмана

Нагадаємо, на Бахмутському напрямку українські військові відбили атаки окупантів неподалік Оріхового-Василівки Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів поблизу Хромового, Іванівського, Кліщіївки, Сіверного Донецької області. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів регіону. Водночас унаслідок штурмових дій Сили оборони України мають частковий успіх на південь від Бахмута, витісняють противника із займаних позицій і закріплюються на досягнутих рубежах.

Прямий ефір