На фронті — 39 бойових зіткнень за добу, ситуація на сході та півдні залишається складною, — Генштаб ЗСУ

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулось 39 бойових зіткнень. Війська РФ завдали 10 ракетних, 69 авіаційних ударів, здійснили 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Про це сьогодні, 7 вересня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаційного удару в районі села Гранів Харківської області. Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської області.

На Куп’янському напрямку армія РФ завдала авіаударів поблизу Синьківки, Котлярівки, Крохмального Харківської області. 

На Лиманському напрямку Сили оборони України відбили атаки росіян у районі Новоєгорівки Луганської області. Ворог завдав авіаційних ударів неподалік Дружелюбівки Харківської області, Білогорівки Луганської області, Ямполівки, Веселого Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зі сторони РФ зазнали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку українські військові відбили атаки окупантів неподалік від Оріхово-Василівки Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів поблизу Хромового, Іванівського, Кліщіївки, Північного Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів регіону. Водночас, внаслідок штурмових дій Сили оборони України мають частковий успіх на південь від Бахмуту, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку ЗСУ відбили атаки ворога в районі Авдіївки. Також тут противник завдав авіаційного удару. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ поблизу Мар’їнки Донецької області. Противник завдав авіаційного удару біля Красногорівки. 

На Шахтарському напрямку ворог ударив з авіації в районах Новоукраїнки, Золотої Ниви, Урожайного. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів Донецької області.

На Запорізькому напрямку армія РФ завдала авіаційних ударів поблизу Малої Токмачки та Роботиного Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів. 

На Херсонському напрямку ворог вдарив із авіації неподалік Ольгівки. 

Сили оборони України продовжують вести наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільняють окуповані Росією території.

Протягом доби українська авіація завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили чотри склади боєприпасів, 12 артилерійських засобів, два пункти управління, зенітно-ракетний комплекс, одну станцію радіоелектронної боротьби, два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян.

Читайте також: Головне завдання — зберегти життя і здоров’я кожного піхотинця: як працює командно-спостережний центр ЗСУ (ВІДЕО)

Прямий ефір