Російська окупаційна влада не може створити картинку масовості на виборах у Маріуполі, — Забавін

Дмитро Забавін. Скріншот: uatv.ua

Російська окупаційна влада проводить вибори на території зруйнованого Маріуполя, але їм навіть не вдається створити картинку масової явки людей. Про це сьогодні, 5 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів депутат міської ради Маріуполя Дмитро Забавін.

“Вони вже проводять так зване попереднє голосування, яке у них стартувало з 31 серпня і триватиме до 7 вересня. 10 вересня у них загальний єдиний день виборів. Для чого вони роблять це попереднє голосування? Тому, що вони навіть не можуть створити картинку масовості на цих виборах. І тому люди голосують протягом тижня. Тобто в них навіть немає можливості показати картинку, як кілька тисяч людей товпляться в черзі з бажанням проголосувати за окупаційну владу. Тому все це виглядає як фарс”, — сказав він.

Депутат зазначив, що всіх членів виборчої комісії цих псевдовиборів супроводжують люди з автоматами.

“Виборами це назвати не можна. Це якесь збіговисько, тому що проводять їх так звані кілька членів виборчих комісій із переносною кабінкою для голосування на зупинках, ринках, біля магазину. Їх же супроводжує кілька російських терористів з автоматами. Тобто таку подобу волевиявлення вони не можуть навіть забезпечити красивою картинкою”, — констатував він.

Читайте також: РФ звозить на псевдовибори “спостерігачів” з Росії, — ЦНС

Нагадаємо, 10 вересня росіяни проведуть вибори різного рівня, в тому числі, і довибори депутатів Держдуми, вибори голів низки регіонів і депутатів законодавчих органів. Також вони планують провести псевдоголосування і на окупованих територіях України.

Прямий ефір