Фінансова і військова допомога Україні триватиме незалежно від прізвища президента США, з однієї причини — думка

У листопаді 2024 року може відбутися зміна влади в США. І ця зміна влади може суттєво змінити світовий баланс. Але це не торкнеться процесу надання допомоги Україні з боку США. Про це в інтерв’ю телеканалу FREEДОМ заявив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

“Хочу нагадати китайським друзям, що пан Байден набагато акуратніший і коректніший щодо Китаю, ніж пан Трамп. Той у виразах взагалі не соромився. Інша річ, що риторика щодо України і Росії може трішечки змінитися, але знову ж таки, риторика. Матеріально-фінансова, військова допомога триватиме й надалі, незалежно від прізвища президента США. З однієї простої причини — на сьогоднішній момент Україна перебуває в геополітичних інтересах США. Річ у тім, що американці не можуть кинути Україну, тому що Україна підняла на своїх прапорах ті цінності, які є основоположними для США”, — сказав він.

Пендзин зазначив, що Україна — це не Південно-Східна Азія, не Афганістан, де взагалі не зрозуміло хто з ким воював і на підставі яких інтересів там усе це відбувалося.

“Тут — це європейська країна з абсолютно зрозумілим народом, із цінностями, які обстоює весь світ, зокрема США. І просто взяти, і кинути — вибачте, ваш власний виборець вас не зрозуміє. До того ж настільки не зрозуміє, що для вас це буде електоральною трагедією. І як би пан Трамп або хтось із його найближчого оточення не ставилися персонально до пана Путіна, але дуже багато і дуже важлива в цій ситуації позиція виборця. А виборець США на сьогоднішній момент чітко переслідує позицію України”, — пояснив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу.

Читайте також: Як криза в Китаї вплине на світ — думка економіста

Нагадаємо, кандидат політичних наук, засновник ГО “СД Платформа” Богдан Ференс висловив думку, що російський диктатор Володимир Путін чекає на президентські вибори в США в надії на те, що політика щодо України у Білого дому може змінитися. Другий ключовий фактор, на який орієнтується Кремль, — вибори до європейського парламенту 2024 року.

Прямий ефір