Інвестиції в Україну: експерт назвав найприбутковіші галузі

Ярослав Жаліло. Фото: ukrinform.ua

Під час війни в Україні різко знизився рівень толерантності до корупції на локальному та загальнонаціональному рівні. Також у країні впровадили механізми контролю, які мають протидіяти корупції, що було однією з умов отримання Україною макрофінансової допомоги у 2022 році від партнерів. За використанням цих інститутів стежили. Такою думкою поділився сьогодні, 1 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ доктор економічних наук, заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло.

До того ж, економіка України змінюється та формуються нові мережеві механізми, які не потребують корупції для того, щоб бути реалізованими.

Жаліло додав, що Україна запровадила власні гарантії безпеки для залучення інвесторів. Також країни-партнери надають свої гарантії компаніям, які хочуть зайти до України.

“На першому етапі напрошується ринок відновлення. Ми вже говорили про будівельні компанії, які приходять до України. Україна багата на природні ресурси, які необхідні для виробництва різного роду будматеріалів від скла до кераміки і так далі”, сказав експерт.

Також інвесторам може бути цікавим промисловий комплекс.

“Тут варто додати ще й питання, пов’язані з розвитком логістики у широкому розумінні, тобто розбудова українського транспортного сектору, розвиток транспортних комунікацій, у тому числі на західному напрямку. Вже сьогодні логістичний інвестиційний бум переживає Одеська область, дунайський кластер. Плюс, звичайно ж, питання відновлення українських портів, їхній розвиток після того, як буде відновлено нормальне комерційне судноплавство у Чорному морі”, додав Жаліло.

Ще дуже важливим напрямом інвестування в Україну є переробка сільгосппродукції, розвиток індустріальних парків.

Читайте також: Інвестиції в Україну: хто вкладає під час війни та післявоєнні перспективи (ВІДЕО)

Прямий ефір