Оборона російських окупантів посиплеться, коли звільнять Токмак — думка експерта

Українські військові. Фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Сили оборони України поступово просуваються в напрямку міста Токмак Запорізької області. Оперативне оточення і звільнення міста від російських окупантів матиме велике значення, бо тоді оборона в армії РФ посиплеться як доміно. Таку думку сьогодні, 30 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

За його словами, оборона в районі Работиного тріснула, але ще тримається.

“Російські окупанти перетягують зі сходу України посилення. Це, наприклад, 76-а десантно-штурмова дивізія. Вони тягнуть найбільш мобільні підрозділи, щоб максимально прискорити процес передислокації підкріплення на Запорізькому плацдармі. Тобто, росіяни намагатимуться посилювати оборону”, — пояснив Коваленко.

Загалом, зауважив військово-політичний оглядач, просування Сил оборони України найближчим часом трасою 04-08 має бути швидшим, якщо порівнювати з просуванням у першій лінії оборони.

“Звичайно, у нас є проблематика вже з їхньою механізованою компонентою, вона там більш насичена, але річ у тім, що у цих підрозділів, які там перебувають, проблематика зі штатною комплектацією — механізованої компоненти критично не вистачає. А вони відіграють важливу роль якраз саме на другій лінії оборони. І знову-таки, саме, Токмак остаточно розставить усі крапки над “і” — буде каскадний обвал оборони чи не буде”, — додав військово-політичний оглядач.

Читайте також: Росіяни вже вивозять свою “адміністрацію” з Токмака — подробиці від Федорова

Нагадаємо, триває “вбивання клину” між Работиним і Вербовим.

Прямий ефір