Є жертви: РФ вночі вдарила по Києву ракетами та дронами

Наслідки нічної атаки росіян на Київську область. Фото: dsns.gov.ua

Російські військові сьогодні вночі, 30 серпня, здійснили масовану атаку по Києву, застосувавши ракети та безпілотники. Сили Протиповітряної оборони України знищили понад 20 повітряних цілей. Внаслідок атаки загинули двоє мирних громадян. Про це повідомляє FREEДОМ із посиланням на інформацію Київської міської військової адміністрації (КМВА). 

За словами очільника КМВА Сергія Попка, подібної атаки російські окупанти не здійснювали на столицю з весни.

“Нічна повітряна атака. Такого потужного нападу Київ не відчував з весни. Ворог здійснив масовану, комбіновану атаку з використанням безпілотників і ракет. Спочатку війська РФ застосували ударні БпЛА (попередньо боєприпаси Shahed, що баражують). Згодом на столицю полетіли ракети авіації Ту-95мс”, — йдеться у повідомленні КМВА.

Силами та засобами протиповітряної оборони було знищено понад 20 ворожих цілей. У столиці зафіксовано падіння уламків у Шевченківському та Дарницькому районах, виникли пожежі. 

“На жаль, загинули люди. У Шевченківському районі, на території підприємства уламки ракет убили двох людей, ще одна отримала пошкодження. Також внаслідок падіння елементів ракет виникли руйнування та пожежі у Шевченківському та Дарницькому районах. У місцях падіння виникли загоряння, над ліквідацією пожеж працювали загони ДСНС”, — уточнив Попко.

Читайте також: Росіяни змінюють тактику ракетних атак — розбір експерта

Як повідомлялося раніше, у Полтавській області росіяни 28 серпня завдали удару по олійниці в селищі Гоголеве Миргородського району. Його жертвами стали працівники нічної зміни.

Прямий ефір