Україна може оптимістично дивитися на партнерство і солідарність з боку не тільки ЄС, а й інших партнерів, — Пашков

Прапор України біля будівлі Єврокомісії в День Європи. Фото: uatv.ua

Європейський Союз показав свою стійкість, коли сам пережив соціально-економічні складнощі в минулий опалювальний сезон і водночас не переставав допомагати Україні. Про це сьогодні, 27 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Михайло Пашков.

“Йдеться про обмеження російських енергопостачань, і про подолання досить складних соціально-економічних проблем і складнощів, які ЄС пережив ось уже досить тривалий час. Я не думаю, що буде знижена підтримка або допомога, або солідарність щодо України. Навряд чи”, — сказав він.

На думку експерта, поступово, поетапно ця підтримка все ж таки зберігатиметься і наростатиме.

“З огляду на те, що є рішення, зокрема і щодо літаків, і готуються рішення, я так вважаю, щодо далекобійних ракет, низка інших ще рішень. Тому в цьому контексті ми можемо досить оптимістично дивитися на партнерство і солідарність з боку не тільки Європейського Союзу, а й наших інших партнерів у межах і G7, я маю на увазі і США, і Канаду, і Велику Британію, і Японію зокрема”, — уточнив Пашков.

Читайте також: Захід — надійний тил України: як ЄС підтримує країну в боротьбі з агресором (ВІДЕО)

Нагадаємо, у Білому домі заявили, що російські активи у Сполучених Штатах, Великій Британії, Німеччині, Італії та Франції будуть заморожені до відшкодування Москвою збитків Україні. Напередодні майбутнього саміту G20 радник із національної безпеки США Джейк Салліван провів перемовини з європейськими колегами.

Прямий ефір