Обвалення лінії фронту, вихід на кордони 1991 року, падіння Донецька, Луганська, Криму викличе незворотні процеси в Росії й Путін зникне, — Подоляк

Михайло Подоляк. Фото: uatv.ua

Мета війни Росії проти України не змінювалась з 2014 року — це повне знищення України. Обвалення лінії фронту, вихід на кордони 1991 року, падіння Донецька, Луганська, Криму спричинить незворотні процеси в Росії, які призведуть до кінця режиму президента РФ Володимира Путіна. Таку думку сьогодні, 26 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив радник глави Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк.

“Цілі Російської Федерації ніколи не змінювалися, починаючи із зими 2014 року. Ці цілі — повне знищення української державності, позбавлення України суб’єктності, позбавлення України суверенітету тощо. Ці цілі просто були реалізовані спочатку маленьким вторгненням для того, щоб створити плацдарм, а далі — повномасштабне вторгнення. Сьогодні ці ж цілі перед Росією стоять. Путін нікуди від цих цілей не подівся. Він продовжує їх сповідувати”, — сказав він.

Тільки за допомогою перемог на фронті можна спровокувати падіння путінського режиму всередині Росії, вважає радник глави ОПУ.

“Ця війна має закінчитися не просто виходом на межі 1991 року, а тотальним знищенням путінської еліти як такої. Це можливо через внутрішню трансформацію Росії. Це не Україна повинна буде робити, але обвалення лінії фронту, вихід на кордони 1991 року, падіння Донецька і Луганська, падіння Криму викличе незворотні процеси в самій Росії, і Путін зникне. Це єдиний спосіб цю війну виграти”, — пояснив він.

На думку Подоляка, суспільство Росії поверне зброю проти керівництва РФ після того, як лінію борони буде прорвано і кількість жертв з боку російської армії значно збільшиться.

“Як тільки будуть суттєві поразки з великою кількістю загиблих у Російській Федерації, це все обвалиться, і військові побіжать до Росії зі зброєю. І в самій Росії до них приєднаються бандформування, які зараз уже трошки нахабніють у різних регіонах. І після цього еліта путінська закінчить своє існування”, — констатував він.

Читайте також: Україні потрібно, щоб глобальна політика стала більш агресивною до проявів образливої поведінки Росії на зовнішньополітичних майданчиках, — Подоляк

Прямий ефір