Російським окупантам треба змиритися, що долю Кримського мосту вирішено, — Чубаров

Задимлення на Кримському мосту 12 серпня 2023 року. Фото: t.me/Crimeanwind

Для України Кримський (Керченський) міст — це військовий об’єкт і поставлено мету його знищити. І це завдання буде виконано Збройними силами України. Про це сьогодні, 25 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Так він прокоментував заяву начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) Кирила Буданова, що Україна наразі може вразити позиції росіян у будь-якій точці Криму, та інформацію відомства, що окупанти планують затопити шість поромів, щоб створити захисну смугу перед самобудом — Керченським мостом.

“Реалії свідчать про те, що Керченський міст виявився вразливим, і вразливим у багатьох напрямках. Як з надводної поверхні, так і з повітряної, і також шляхом проведення спеціальних операцій. Згадаймо перший підрив прольотів мосту, який трапився в жовтні торік. Тому завадити надводним атакам шляхом затоплення якихось поромів, але не розв’язує проблеми захисту цього мосту. У принципі, російським окупантам треба змиритися з тим, що доля цього мосту вирішена”, — сказав Чубаров.

Читайте також: Оскільки Кримський міст використовується у військових цілях, він припинить своє існування, — Юсов

Нагадаємо, за словами військово-політичного оглядача групи “Інформаційний спротив” Олександра Коваленка, атаки на Кримський (Керчинський) міст частішатимуть: сьогодні йому можна завдати ушкодження з моря або повітря.

Прямий ефір