Байден привітав Україну з Днем Незалежності та оголосив про нові санкції проти РФ (ВІДЕО)

Джо Байден. Фото: president.gov.ua

Президент США Джо Байден привітав Україну з Днем Незалежності та оголосив про те, що Сполучені Штати 24 серпня запроваджують новий пакет санкцій щодо Кремля, повідомляє FREEДОМ.

Джо Байден зазначив, що незалежність означає свободу обирати своє власне майбутнє і вона дорогоцінна. Відтоді як Росія вперше вторглася в Україну 2014 року, хоробрі українські жінки та чоловіки захищають країну від зазіхань на фундаментальні принципи, що є надзвичайно важливими для кожної держави на планеті — принципи суверенітету та територіальної цілісності. Президент США наголосив, що коли президент Росії Володимир Путін продовжує свою жорстоку війну, спрямовану на те, щоб стерти незалежність України та силоміць перекроїти карту світу, американці єдині з народом України.

Джо Байден співпрацює з країнами в усьому світі, щоб домогтися відповідальності російських військ за воєнні злочини та інші злодіяння, які були здійснені на території України. Це включає і переміщення тисяч українських дітей на територію Росії.

“Цих дітей викрали в батьків і тримали окремо від їхніх родин. Це безсовісно. І сьогодні ми оголошуємо нові санкції, щоб притягнути до відповідальності винних у цих примусових переміщеннях і депортаціях та вимагати повернення українських дітей до їхніх родин”, — наголосив Байден.

Із заяв Міністерства фінансів і Державного департаменту США випливає, що під обмеження потрапили: уповноважені з прав дітей у Бєлгородській, Калузькій і Ростовській областях Росії, а також у Чеченській Республіці; голова уряду Чеченської Республіки; дитячий оздоровчий табір “Артек” разом із його очільником; фонд Ахмата Кадирова, що курує перенавчання українських дітей у таборах Чеченської Республіки, та інші.

Зі свого боку представник Пентагону генерал Патрік Райдер заявив про те, що тренування українських пілотів на літаках F-16 почнуться у вересні в штаті Техас. Українські військові спочатку пройдуть мовні тренінги, а в жовтні почнуться більш комплексні навчання пілотування та обслуговування західних винищувачів.

https://www.youtube.com/watch?v=nXjkFlIorHI&ab_channel=FREE%D0%94OM.LIVE

Читайте також: США, Японія і Південна Корея поглиблюють зв’язки: що це змінює, розповів Добряк

Прямий ефір