Б’ють по скупченню мирного населення, атакують людей із дронів, — Гуменюк про тактику росіян останнім часом

Наталія Гуменюк. Фото: vikna.tv

Російські окупаційні війська продовжують терор мирних українців. І це основна тактика ворога, яку він використовує на півдні України, зокрема в напрямку Херсона. Про це сьогодні, 22 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Тероризуючи мирне населення, намагаються перемикнути увагу Сил оборони України якраз на захист мирного населення і зменшення натиску в просуванні вперед. Проте Сили оборони відпрацьовують свою задуману програму і це дуже серйозно турбує ворога, тому що навіть річка Дніпро не є безкомпромісною перешкодою для Сил оборони. Оскільки контрбатарейна боротьба наша сягає і лівого берега і нам вдається відкидати ворога все глибше і глибше до їхніх наступних ешелонів оборони”, — розповіла вона.

Напередодні російські окупанти атакували з безпілотника жителя Золотої Балки в Херсонській області. На чоловіка скинули гранати, і він дістав множинні уламкові поранення. За словами Гуменюк, це — не поодинокий випадок.

“Зокрема і на скупчення людей скидалися такі вибухонебезпечні предмети, і гранати розривні. Ми знаємо кілька випадків уже використання дронів у такому агресивному напрямку. Тому що відкинуті від рубежів, де вони могли розташовувати вогневі позиції, зараз окупанти намагаються все частіше використовувати повітряний спосіб впливу. Це і авіацію, і дрони – як ударні, так і спостережні, але з прикріпленими такими розривними та іншими вибухонебезпечними предметами. Останнім часом тактика ворога полягає в зосередженні своїх ударів по скупченню мирного населення”, — поінформувала начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України.

Саме тому, акцентувала Гуменюк, людям, які проживають у населених пунктах на правому березі річки Дніпро, потрібно бути дуже уважними, оскільки присутність ворожих дронів у повітрі може нести таку небезпеку.

Читайте також: У контрнаступі Сили оборони України проводять унікальну операцію й ламають стереотипи, — Коваленко

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, на Херсонському напрямку ЗС РФ завдали авіаційних ударів в районах Томариного, Дач, Зимівника Херсонської області. Від ворожої артилерії потерпали понад 25 населених пунктів Херсонської та Миколаївської (Очаків, Солончаки) областей.

Прямий ефір