Україна отримала воєнну підтримку від країн Північної Європи: деталі розкрив Зеленський під час звернення наприкінці 544-ої доби війни

Володимир Зеленський. Скриншот: uatv.ua

Завершується історичний візит до держав Північної Європи — Швеції, Нідерландів та Данії, Україна має дуже потрібні домовленості. Про це сьогодні, 21 серпня, під час звернення наприкінці 544 доби повномасштабного вторгнення Росії заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє FREEДОМ.

За його словами, Україна має оборонні домовленості зі Швецією.

“Будемо виробляти в Україні CV90 — потужні бойові машини. Наші воїни дуже задоволені цими машинами”, — сказав Зеленський.

Він нагадав, що Данія поставить Україні 19 літаків F-16 та розширить тренування.

“В усіх трьох країнах говорили про нові пакети оборонної підтримки для воїнів. Про політичну взаємодію. Про формулу миру — хочу особливо подякувати й Швеції, і Нідерландам, і Данії за підтримку формули миру. Мир — це завжди результат спільних зусиль. Це завжди безпека в усіх сферах життя. І вона буде: для України, для світу. Росії не вдасться зламати глобальну безпеку”, — наголосив президент.

Окремо глава Української держави подякував США за підтримку української свободи та авіаційної коаліції.

“F-16 — літак, зроблений Сполученими Штатами. Дуже важливо, що Президент Байден, його команда… І особливо зусилля його радника з питань національної безпеки Саллівана… Обидві партії Конгресу США, мільйони-мільйони американців підтримують нас у битві за свободу, за незалежність, за наших людей. Дякую, Америко!” — заявив він.

Читайте також: Росія програє в цій війні, — Зеленський під час виступу в Данії

Нагадаємо, у столиці Данії Копенгагені відбулась аудієнція президента України Володимира Зеленського та першої леді Олени Зеленської у королеви Данії Маргрете II, а також у членів королівської родини — кронпринца Фредеріка та кронпринцеси Мері. 

Прямий ефір