У Чернігові семеро загиблих та 136 постраждалих — пошуково-рятувальну операцію завершено (ВІДЕО)

Драмтеатр в Чернігові. Скріншот відео: https://t.me/Klymenko_MVS

Сьогодні, 19 серпня, у Чернігові завершилася пошуково-рятувальна операція, яка була розгорнута на місці російського удару по центру міста. Попередньо — ракетою балістичного типу. Про це повідомив керівник Міністерства внутрішніх справ України Ігор Клименко, інформує FREEДОМ.

“Пошуково-рятувальна операція завершена: 136 постраждалих внаслідок російського удару по центральній частині міста”, — повідомив він.

За його словами, серед 136 постраждалих:

  • 7 загиблих, з яких одна дитина;
  • 129 поранених, з яких 15 дітей і 15 співробітників поліції;

“Більшість жертв були за межами цього закладу (драмтеатру, — ред.), жертви перебували в автомобільному транспорті, йшли через пішохідних перехід. За драмтеатром є великий парк, де мами гуляли зі своїми дітьми вже з самого ранку. Сама площа була заставлена автомобільнім транспортом, і люди почали заходити до кафе, до ресторанів”, — розповів Клименко. 

Керівник МВС наголосив, що цей воєнний злочин Росії буде задокументовано і передано у відповідні інстанції.

Унаслідок ракетного удару було зруйновано дах драмтеатру, пошкоджено вікна 3-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Вдень рятувальники також ліквідували пожежу в магазині поблизу.

На атаку відреагував президент України Володимир Зеленський.

“Ось що таке сусідство з терористичною державою, ось проти чого ми об’єднуємо увесь світ. Російська ракета влучила просто в центр міста, у наш Чернігів. Площа, політехніка, театр. Звичайний суботній день, який Росія перетворила на день болю та втрат. Є загиблі, є поранені. Мої співчуття тим, хто втратив рідних”, — написав він.

Читайте такожРосіяни розуміють: в Україні їх тотально не переносять, тому прагнуть тільки вбивати й руйнувати, — Подоляк

Як повідомлялося, російські окупаційні війська вранці 19 серпня обстріляли центр міста Чернігів, ймовірно, балістикою.

Прямий ефір