Лукашенко втратив залишки підтримки у 2020 році — за владу він тримається силою, — Губаревич

Юрій Губаревич. Фото: TUT.BY

Верховний суд Білорусі 14 серпня схвалив ліквідацію партії “Білоруський народний фронт”. Це найстаріше політичне об’єднання сучасної Білорусі, яке було опозиційним до Лукашенкового режиму. З вересня 2017 року партією керував Григорій Костусєв, якого у 2022 році було укладено на 10 років у справі “про змову проти Лукашенка”. Детально про нові репресивні рішення у Білорусі в ефірі телеканалу FREEДОМ говорили з головою руху “За Свободу” Юрієм Губаревичем.

За його словами, тиск у Білорусі не припиняється ні на один день.

“І справді, щоранку, попри робочі дні, вихідні спецслужби Лукашенка працюють ударними темпами. Кожен день — це нова звістка про нові затримання, а також про суди, про кримінальне переслідування. Не менше 100 осіб на місяць вирушають за ґрати на тривалі терміни. А мета єдина — це тримати у страху та терорі населення Білорусі”, — сказав Губаревич.

Він наголосив, що останні залишки підтримки Лукашенко втратив у 2020 році і жодних можливостей для зростання немає. Він тримається за владу силою і робить усе, щоб ніхто з його опонентів не брав участі у виборах.

“Тому репресії це єдина можливість убезпечити Лукашенка від можливих народних протестів у майбутньому”,— додав Губаревич.

Читайте також: Лукашенко — наглядач від Росії над Білоруссю, він ніколи не був самостійним політиком, — Подоляк

Прямий ефір