“Багато готелів цьогоріч навіть не відкривалися”, — Чубаров про провал туристичного сезону в окупованому Криму

У Криму. Фото: РБК

Курортний сезон у тимчасово окупованому Криму провалився на 70%, попри спроби російських політиків довести протилежне. Бажання відпочивати на півострові зникло на тлі постійних вибухів на Кримському (Керченському) мосту, атак на військові судна в акваторії Чорного моря та інших подій. Про це сьогодні, 18 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров

“Зрозуміло, на території, яка має всі ознаки прифронтової території, організовувати відпочинок… Навіть саме слово відпочинок на прифронтовій території дуже недоречне. Проте Росія намагалася направити своїх громадян на територію окупованого Криму для того, щоб вони заповнювали пансіонати, готелі й у такий спосіб продемонструвати, що Крим не перебуває під загрозою визволення з погляду московських політиків”, — каже Чубаров. 

Однак на тлі постійних вибухів бажання російських громадян відпочивати в Криму зникло, каже Чубаров.

“Останні атаки, особливо на Кримський міст, на військові кораблі Чорноморського флоту, плюс руйнування мостів з боку материкової частини України… Звісно, вони обрушили бажання. Тому я бачу і цю цифру, вона спирається на наше спілкування з місцевими людьми, які живуть у Криму, — провал до 70%. Дуже багато, особливо невеликих готелів, пансіонатів цього року навіть не відкривалися, оскільки не було жодної гарантії того, що на них буде попит”, — підсумував Рефат Чубаров.

Читайте також: Крим після визволення: ключові виклики для України назвала правозахисниця

Раніше військовий експерт Валерій Рябих зауважив, що у разі руйнування або значного пошкодження Кримського (Керченського) мосту російські окупанти втратять можливість забезпечувати армію на території Запорізької та Херсонської областей і опиняться в пастці, оскільки відступати їм буде нікуди.

Прямий ефір