Сили оборони продовжують контрнаступ на двох напрямках, на фронті — 20 бойових зіткнень, — Генштаб ЗСУ

Українські військові. Фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби російські окупаційні війська завдали вісім ракетних та 82 авіаційних удари, здійснили 76 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок терористичних атак РФ є загиблі та поранені серед мирного населення, зокрема й діти. Руйнувань зазнала портова та цивільна інфраструктура, житлові будинки. Українським Силам протиповітряної оборони впродовж доби вдалося знищити дві крилатих ракети Х-35/Х-59 та 16 ворожих БпЛА Shahed-136/131. На фронті за добу відбулося 20 бойових зіткнень. Про це сьогодні, 17 серпня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російські окупанти завдали авіаційних ударів у районах Червоної Зорі, Ветеринарного, Козачої Лопані, Гатища, Рогані Харківської області. Ворог з мінометів та артилерії обстріляв понад 15 населених пунктів Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському напрямку росіяни завдали авіаударів у районах Куп’янська, Петропавлівки, Подолів, Табаївки, Пісків-Радківських, Чернещини Харківської області та Надії Луганської. Вели безуспішні наступальні дії біля Сеньківки. 

На Лиманському напрямку противник завдав авіаударів поблизу Невського, Білогорівки Луганської області та Сіверська Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали близько 20 населених пунктів двох регіонів. 

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Богданівки Донецької області. Завдав авіаударів біля Іванівки, Привілля, Міньківки та Білої Гори. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, українські захисники продовжують стримувати наступ російських військ біля Авдіївки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

Сили оборони України також продовжують стримувати наступ російських біля міста Мар’їнка Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Красногорівки та Новомихайлівки.

На Шахтарському напрямку російські окупанти завдали авіаційних ударів в районах Благодатного, Урожайного та Старомайорського Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів області. 

На Запорізькому напрямку ворог вдарив з авіації в районах Малої Токмачки та Новоданилівки Запорізької області. Від артилерійських обстрілів РФ постраждали понад 20 населених пунктів регіону, а на Херсонському напрямку — понад 10.

Сили оборони України продовжують наступальні операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

Українська авіація протягом доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та один по зенітно-ракетному комплексу. Також українські захисники знищили вісім розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили зенітно-ракетний комплекс противника.

Читайте також: Наступ ЗСУ на трьох напрямках, бажання росіян захопити Авдіївку і Куп’янськ оцінив Варченко

Прямий ефір