Вночі армія РФ атакувала південь України дронами, є влучання — деталі від Гуменюк

Наталія Гуменюк. Фото: Facebook/natusya.humenyuk

Росіяни не полишають спроб тиснути на портову та зернову інфраструктуру України. Цієї ночі російська армія знову активно атакувала Миколаївську та Одеську області. Під прицілом були порти Дунаю, ангари, де зберігається зерно. Про це сьогодні, 16 серпня, повідомила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Ми можемо констатувати, що ворог не полишає ідеї шантажувати й тиснути на портову та зернову інфраструктуру регіону. Південь України залишається для росіян місцем втілення своєї агресії, що пов’язано з наміром РФ переключити на себе зернову ініціативу. Цієї ночі ворог активно атакував південні регіони. Під удари потрапила і Миколаївська область, і південь Одеської. Знову під прицілом ворога були порти Дунаю. На жаль, є влучання, є й ураження об’єктів — дуже характерних. Це аграрні ангари, де зберігається зерно перед відправленням”, — розповіла Гуменюк.

Росія прагне знищити зерновий потенціал України та не дати їй можливості фігурувати як гідний учасник зернової ініціативи, доповнила вона.

Попередньо, Сили протиповітряної оборони України знищили на півдні 13 ворожих дронів.

“Пожежі, що виникли внаслідок атаки, були оперативно ліквідовані. Інформації про постраждалих немає. 13 дронів, попередньо, було знищено Силами оборони протиповітряної оборони на півдні”, — зазначила гостя ефіру.

Гуменюк також зауважила, що росіяни запускали безпілотники в кілька хвиль.

“Ворог намагався атакувати в кілька хвиль. Це вже усталена тактика окупантів. Таким чином вони намагаються розвідати системи протиповітряної оборони, дізнатися, як вони працюють і як їх обійти”, — сказала Гуменюк.

Читайте також: Портова інфраструктура для РФ залишатиметься ціллю № 1 на півдні України, — Коваленко

Нагадаємо, масована повітряна атака на Одесу, яку російські окупанти влаштували в ніч на 14 серпня, була спрямована на цивільні об’єкти. Перша хвиля “Шахедів” була спрямована на виявлення систем протиповітряної оборони. Після цього був застосований фрегат, який перебував на бойовому чергуванні та випустив 8 ракет типу “Калібр”. Наступна хвиля “шахедної атаки” була спрямована на портову інфраструктуру.

Прямий ефір