Український наступ: хороші новини з основних плацдармів перелічив Коваленко

Українські захисники. Фото: zsu.gov.ua

На основних плацдармах є хороші новини, які в перспективі можуть значно інтенсифікувати події, що відбуваються там. Про це сьогодні, 15 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

“Наприклад, Запорізька область — ми вийшли на другу лінію оборони противника. Де це сталося — не є зараз якимось особливим секретом: між Роботиним і Вербовим. І зараз у цій локації відбувається розширення плацдарму. Крім усього іншого, є ще кілька моментів, які офіційно поки що не дістали свого підтвердження, але про них усі говорять у відкритих джерелах кому не лінь. Я хочу зауважити, що якщо це дійсно офіційно підтвердиться, а воно підтвердиться так чи інакше, то ми маємо на сьогодні можливість безпосереднього виходу для звільнення одного з населених пунктів, які є опорником на другій лінії оборони противника”, — сказав він.

Також, за словами оглядача, українські захисники мають можливість розширення плацдарму поруч з іншим опорником за іншим напрямком — у районі Старомлинівки.

“У районі Старомлинівки зараз розширення плацдарму Силами оборони України відбувається досить-таки успішно, й ініціатива на нашому боці. Усе це вказує на те, що починається зараз процес формування умов для прориву другої лінії оборони. Я не кажу про початок прориву, а про формування умов. Тобто перспектива знову-таки назріває. Тобто це два плацдарми — Запорізька і Донецька області, Донецький і Запорізький плацдарми”, — заявив Коваленко.

Третій плацдарм, який досить-таки цікавий за своїми подіями, — Луганська і Харківська області, або Лимано-Куп’янська вісь.

“Росіяни цілком очікувано після свого провалу наступу на Лиман, після чергового фіаско в напрямку Борової сконцентрувалися на Куп’янську, і це досить непогана новина, тому що, по-перше, у них там сконцентрований на сьогодні переважно потенціал оборонного типу, вести наступальні дії вони можуть, але це не повноцінні наступальні дії, даватимуться вони їм важко, і вони сточуватимуть свій ресурс. Сточуючи свій ресурс у наступі, вони таким чином зменшують свій оборонний потенціал. А там саме оборонний функціонал накопичених сил і засобів був досить непоганий, і якби вони нікуди не рухалися, то по лінії Р-66 (Кремінна — Сватове — Троїцьке) в нас би в перспективі була б серйозна проблема з їхнім оборонним потенціалом. А зараз вони самостійно його сточують об нашу оборону”, — розповів військовий оглядач.

Також є і четвертий плацдарм, про який теж дуже багато говорять, — лівобережна Херсонщина. Але, як зазначив Коваленко, поки що жодних офіційних підтверджень немає, тому й говорити нема про що.

Читайте також: Українські військові виконують щось неймовірне у розв’язаній Кремлем війні — деталі від Грабського

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, майже 255 тис. російських загарбників ліквідовані в Україні від початку повномасштабного вторгнення РФ. Лише за останню добу знищені понад 500 окупантів, а також десятки одиниць російської техніки й озброєнь.

Прямий ефір