Росія вдарила ракетами по Дніпру та Краматорську — включення з міст (ВІДЕО)

Наслідки обстрілу Дніпра. Фото: uatv.ua

Під ударами російських ракет сьогодні вночі, 15 серпня, перебували міста Краматорськ та Слов’янськ Донецької області та місто Дніпро. У Краматорську таких потужних обстрілів не було з кінця червня, коли російські окупанти вдарили по ресторану. У Дніпрі це була одна з найпотужніших атак за півтора року повномасштабного вторгнення. Про це в ефірі FREEДОМ з місць подій розповіли кореспондентки Альона Грамова та Наталія Гусак.

Перші вибухи у Краматорську пролунали близько опівночі. Окупанти вдарили по місцевій торговій базі — загинули двоє чоловіків-вантажників, поранення отримала жінка-комірниця. Унаслідок удару на базі розпочалася потужна пожежа. На ранок наслідки ще ліквідовували.

Після четвертої ранку в місті знову пролунали вибухи — ворог бив по промисловій зоні Краматорська та околицях міста. А також завдав удару по одному з підприємств сусіднього Слов’янська. Там, на щастя, обійшлося без жертв.

Дніпро прокинувся від вибухів близько четвертої години ранку. Їх було багато і чутно в усіх районах міста:

  • “Поруч, прямо поруч, буквально 500 метрів. Дим стояв — страшне”, — розповіла мешканка Дніпра Лідія.
  • “Страшно, тривожно, вибухи дуже потужні, тряслося все… Ми за півтора року не вперше переживаємо таке, але ракети це така справа: де вона впаде, що зруйнує, хто знає”, — каже жителька Дніпра Ольга.

Над Дніпром українська протиповітряна оборона збила 7 ракет, випущених агресором. На жаль, були й “прильоти”. Один — по промисловому підприємству. На ньому зайнялася пожежа на площі 800 кв. метрів — рятувальники змогли швидко її ліквідувати.

Уже вранці стало відомо, що про двох постраждалих пенсіонерів — вони у лікарні. Також пошкоджено цивільний об’єкт — спортивний комплекс із басейном. Ще ввечері тут проходили тренування, мали продовжитися вранці. Тепер їх скасовано.

У тренуваннях мали брати участь і іногородні спортсмени, які приїхали до Дніпра на збори. Серед них — дівчата з Полтави. Від ракетної атаки вони ховалися в укритті.

“Перший вибух був десь о 3-й годині, наша кімната вся освітилася. Ми прокинулися. Буквально хвилин через 5 чуємо ще одну ракету, яка летить. Уже всі схопилися — побігли до підвалу. Потім, коли ми бігли, впала ще одна ракета. Усе неймовірно тряслося, шибки вилетіли. Потім четверта ракета вдарила, коли ми вже були в підвалі”, — розповіла мешканка Полтави Марія Дяченко.

Уранці спортсмени, серед них ті, хто отримали ліцензії на участь в Олімпіаді-2024 у Парижі, прийшли до спорткомплексу, аби допомогти у ліквідації наслідків атаки.

Читайте також: Вирву завглибшки 9 метрів на місці дитячого павільйону залишила ракета РФ — включення зі Львова (ВІДЕО)

Як повідомили у Командуванні повітряних сил Збройних сил України сьогодні близько 4:00 російські окупанти завдали удару по Україні ракетами повітряного та морського базування. Усього зафіксовано пуски не менше 28 крилатих ракет різних типів, з яких вдалося збити 16 — Х-101/Х-555, “Калібр”. Крім того, було зафіксовано 8 пусків ворожих зенітних керованих ракет С-300/С-400 по Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Прямий ефір