Бахмут буде не в умовному, а в повному оточенні, — Гетьман про становище росіян

Ілюстративне фото: zsu.gov.ua

На Бахмутському напрямку тривають важкі бої. Російські окупанти не мають успіху. Окупанти безрезультатно намагаються вибити українських захисників із зайнятих позицій. Про це сьогодні, 14 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив військовий аналітик, майор запасу Збройних сил України (ЗСУ) Олексій Гетьман.

“На Бахмутському, на півдні — Кліщіївка, вони пробують вибити нас із тих місць, які ми зайняли, це панівні висоти. Як хтось із радників сказав про те, що атакувати наші позиції, які розташовані на панівних висотах, це така витончена форма суїциду з боку росіян. Але, тим не менш, вони намагаються, вони туди теж додають війська, перекидають резерви, стратегічно резерви починають задіювати, але поки що їм це не вдається”, — сказав він.

За словами аналітика, там досить висока щільність бойових дій.

“Вона досить серйозна на південному напрямку, а на північному напрямку зосереджені ще більше військ Російської Федерації, ніж на південному напрямку, мається на увазі навколо Бахмута, і там більш зручні позиції для наступу, там немає таких панівних висот як на півдні. І вони намагаються не дати нам можливість просуватися далі і тривають контрнаступальні дії. Але поки що успіху їм це не приносить. І врешті-решт, я думаю, що Бахмут буде не в умовному оточенні, а вже в повному оточенні”, — каже Гетьман.

Він розповів, що наразі все, що підвозиться безпосередньо російському угрупованню в Бахмуті, перебуває під вогневим контролем ЗСУ.

“Там ідуть бої, там щодня стріляють, по 26 коробів вистрілюються за один день, це просто практично стріляти без перерви, там ствол перегрівається, треба стволи міняти. Там ідуть важкі бої. Але успіху, попри те, що росіяни задіюють дуже великі сили для того, щоб контратакувати, у них це не виходить ні поки що, ні надалі. Але це не тому, що в нас там дуже хороша техніка якась, системи “Абрамсів”, а тому, що наші бійці знають, за що вони воюють, і мотивація там як за часів хрестових походів, так і зараз мотивація військовослужбовців справді не є вирішальною, але одну з вирішальних ролей відіграє у результаті війни”, — підсумував майор запасу ЗСУ.

Читайте також: Український Нью-Йорк — під щоденними авіаударами РФ: оборону селища тримають воїни ЗСУ (ВІДЕО)

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський сьогодні, 14 серпня, відвідав штаби бригад, які ведуть наступальні дії в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Соледар” в Донецькій області.

Прямий ефір