“Квадратний метр — 5 мін”: про брак техніки для розмінування розповів Коваленко

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Україна відчуває гостру нестачу техніки для розмінування. Про це сьогодні, 14 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

“Недостатньо абсолютно — і щоб очистити, і щоб просуватися. Олексій Резніков зазначив дуже правильну річ: квадратний метр — 5 мін. Можна собі просто уявити цю концентрацію. Але коли говорять про те, що у нас проблема з мінними полями, тому що серйозно заміновані ті лінії оборони, якими потрібно проходити, багато хто навіть і не уявляє, наскільки заміновано”, — сказав експерт.

При цьому він наголосив, що міни часто розміщуються у форматі пасток: міна поверх іншої міни. Коли сапери проводять розмінування однієї з мін, та, яка знаходиться під нею, починає детонувати.

“Нам не вистачає установок для розмінування у великій кількості. Радянські зразки — це УР-77, західний зразок — це, наприклад, M58 MICLIC. Нам не вистачає протимінних тралів, іншої інженерної техніки розмінування. Тобто, так, для України як для тилової, там, де вже звільнена територія і де відбувається розмінування територій, і тимчасово окупованої, де відбувається наш наступ, тема розмінування максимально актуальна”, — сказав Коваленко.

Читайте також: Розмінування ведеться вручну: військовий аналітик прокоментував визволення 241 кв. км української землі

Раніше міністр оборони Олексій Резніков заявив у коментарі The Guardian, що під час контрнаступу українські військові часом зустрічають по 5 російських мін на квадратний метр території.

Прямий ефір