РФ збільшує темпи виробництва дронів, щоб не залежати від закордонних поставок, — Гуменюк

Наталія Гуменюк. Скріншот: youtube.com/Media Center Ukraine

Росія збільшує темпи виробництва дронів, адже побоюється, що санкції проти Ірану можуть призупинити постачання безпілотників. Про це сьогодні, 14 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ  розповіла начальник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Вони (росіяни, — ред.) намагаються налагодити у себе це виробництво, адже побоюються, що санкції щодо Ірану можуть призупинити постачання БпЛА на територію Росії”, — сказала Гуменюк.

Вона також додала, що сподівається, що світова спільнота контролюватиме це питання.

“Готуємось до повітряних атак з боку росіян, розуміючи, що ворог продовжуватиме тиснути на нас із повітря. Адже поки що противник відчуває свою перевагу з повітря. Тому він цей спосіб терору використовує якнайчастіше”, — зазначила Гуменюк.

Читайте також: Атака на Одесу була у декілька етапів — подробиці від Гуменюк (ВІДЕО)

Нагадаємо, російська армія сьогодні вночі, 14 серпня, в кілька хвиль здійснювала повітряну атаку по Україні, застосувавши 15 безпілотних літальних апаратів (БпЛА) Shahed (“Шахед”) та 8 крилатих ракет “Калібр”. Усі ці повітряні цілі були знищені українськими захисниками. Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак відреагував на атаку, заявивши, що росіяни — божевільні терористи, які б’ють по цивільних об’єктах та магазинах.

Прямий ефір