Шестеро загиблих, серед яких маленька дитина: росіяни вдарили з РСЗВ по правобережжю Херсонщини (ФОТО)

Російські окупаційні війська продовжують обстрілювати правобережжя Херсонської області. Під чергові удари потрапили два сусідні села Станіслав та Широка Балка — загинули мирні мешканці. Про це сьогодні, 13 серпня, повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, інформує FREEДОМ.

По Станіславу росіяни гатили з реактивної системи залпового вогню (РСЗВ). Під обстрілом загинули дві людини, також є поранений.

У Широкій Балці росіяни вбили трьох дорослих і дитину, ще одна дитина дістала поранень.

“Унаслідок обстрілу Широкої Балки загинуло троє дорослих людей — двоє чоловіків та жінка, а також дитина до двох років. Ще одна дитина — хлопчик 12 років — був доставлений до лікарні”, — повідомив Єрмак.

Як уточнив засновник Save Ukraine, уповноважений президента України з прав дитини (2014-2021 рр.) Микола Кулеба, загибла дитина — дівчинка, якій лише 23 дні від народження, поранений 12-річний хлопчик — її брат. Його стан тяжкий. Батьки дітей загинули.

Наслідки обстрілу. Фото: t.me/ermaka2022
Наслідки обстрілу. Фото: t.me/ermaka2022

Нагадаємо, за словами речниці Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, зазнавши невдачі в атаках по українських портах і зерносховищах, Росія перейшла на цивільні об’єкти. Гуменюк наголосила, що жодна російська атака по території України не може бути чимось виправдана. Водночас, на думку речниці, окупаційна армія РФ не припинить завдавати ударів по Україні, оскільки підносить це як мету своєї так званої “священної війни”.

Прямий ефір