Війська РФ безуспішно вели наступальні дії на Куп’янському напрямку — ситуація на фронті у зведенні Генштабу ЗСУ

ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби окупаційні війська РФ завдали п’яти ракетних та 61 авіаційного удару, здійснив 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед мирного населення. На фронті протягом доби відбулось 34 бойових зіткнення. Про це сьогодні, 11 серпня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни завдали авіаційних ударів у районах Степного, Костянтинівки, Попівки та Олександрівки Сумської області. Здійснили мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів, Сумської та Харківської області.

На Куп’янському напрямку армія РФ вела безуспішні наступальні дії біля Надії та південніше Новоселівського Луганської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали понад 15 населених пунктів Харківської області.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаударів в районах Макіївки, Невського, Білогорівки Луганської області та Новомихайлівки Донецької. 

На Бахмутському — російські окупанти вели безуспішні наступальні дії в районі Богданівки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів регіону.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника українські захисники продовжують стримувати наступ російських військ біля Авдіївки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару в районі Сєверного. Понад 10 населених пунктів потрапили під ворожі артилерійські обстріли.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ біля Мар’їнки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорського Донецької області. Неподалік від цього села ворог завдав авіаційного удару. Крім цього, артилерійських обстрілів зазнали ще сім населених пунктів Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Малої Токмачки Запорізької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів Запорізької області та Нікополь Дніпропетровської.

На Херсонському напрямку російські загарбники завдали авіаудару поблизу села Козацьке Херсонської області. Артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів регіону, а також Куцуруб, Очаків, Дмитрівка Миколаївської області.

Авіація сил оборони України протягом минулої доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два — по зенітно-ракетному комплексу противника. Також було знищено сім ударних БпЛА росіян типу “Шахед-136”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили чотири артилерійські засоби на вогневих позиціях, два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, дві станції радіоелектронної боротьби та вузол зв’язку противника.

Читайте також: Бойові дії в районі Бахмута кардинально змінили плани військової верхівки РФ щодо подальшого наступу, — Грабський

Нагадаємо, російські війська 10 серпня завдали ракетного удару по Запоріжжю

Прямий ефір