Масові репресії у РФ торкнулися мільйонів людей, — Барановський

Олексій Барановський. Скріншот: uatv.ua

У Росії тривають репресії неугодних та вигадують нові кримінальні статті для покарання. У РФ щось може змінитися лише тоді, коли буде зруйнований путінський режим. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів адвокат, радник з питань комунікації російської опозиції та легіону “Свобода Росії” Олексій Барановський.

“У РФ намагаються запровадити статті взагалі на всі випадки життя, щоб не треба було доводити всюди “дискредитацію”. Щойно знайшли якусь нову тенденцію у суспільній свідомості, обов’язково її треба заборонити, вигадати під це кримінальне покарання”, — зазначив експерт.

За його словами, репресії в РФ торкнулися мільйонів людей.

“Репресії торкнулися їх самих або їхніх родичів. Відповідно, кількість цих людей, які постраждали безпосередньо від путінської репресивної машини, зростатиме. Тому, звичайно, попит на справедливість, на покарання тих, хто притягував до відповідальності невинних людей, він буде дедалі більшим”, — сказав Барановський.

Він наголосив, що після зміни влади в країні потрібно буде провести люстрацію, а воєнних злочинців судити.

“Щось може змінитися тільки після того, як путінський режим буде зруйнований. Безумовно, має бути люстрація. Це для тих, хто не скоїв воєнних злочинів”, — додав гість ефіру.

Читайте також: Вирок можуть винести будь-кому, а привід завжди знайдеться: нові приклади репресій у Росії

Прямий ефір