Без зброї режим Лукашенка зараз не знести, — Тізенгаузен

Борис Тізенгаузен. Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Наразі мала ймовірність змінити режим самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Диктатор зробив висновки й намагається тримати ситуацію під контролем. Допомогти в поваленні Лукашенка можуть тільки збройні формування, які зараз воюють на боці України у війні з Росією. Таку думку сьогодні, 9 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив політтехнолог Борис Тізенгаузен.

“Зараз шанси змінити режим Лукашенка менші, ніж 2020 року, якщо їм не допоможуть білоруські добровольці з різних підрозділів. Це білоруський полк “Погоня” і полк імені Кастуся Калиновського, які мають бойовий досвід за плечима, які можуть встати й зносити Лукашенка. Без зброї режим Лукашенка зараз не знести”, — пояснив він.

Політтехнолог вважає, що на бік добровольчих полків можуть перейти й білоруські військові, які перебувають у збройних силах Республіки Білорусь (ЗС РБ).

“Лукашенко зробив висновки, провів велику кількість репресій, замордував у катівнях найяскравіших і найталановитіших опозиціонерів, які не встигли виїхати з Білорусі. Але загалом він просто знищив фактично на корені всю опозицію. Але якщо повернуться добровольці, то висока ймовірність, що навіть білоруські військові почнуть переходити на їхній бік, якщо зрозуміють, що вони просуваються і здатні знести Лукашенка”, — зазначив він.

Читайте також: Режими Путіна і Лукашенка планують нову міграційну кризу в Польщі — деталі від Желіховського

Прямий ефір