Скільки танків за місяць може відновлювати Росія, розповів Грабський

Сергій Грабський. Фото: utro02.tv

На одному зі складів Бурятії, за даними з відкритих джерел, знято зі зберігання вже близько 40% техніки. Це свідчить про те, що російська військова машина переходить на резервні варіанти забезпечення, на стару радянську техніку. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 9 серпня, сказав військовий експерт Сергій Грабський.

“Є такий показник, який можна знайти у відкритих джерелах: на одному зі складів у Бурятії знято зі зберігання близько 40% техніки, яка там перебувала вже на сьогоднішній момент. Тобто ми можемо говорити, що російська військова машина все більше і більше переходить саме на резервні варіанти, на використання старої радянської техніки”, — сказав Грабський.

Але оскільки у РФ замкнутий цикл виробництва і відновлення військової техніки, противник може продовжувати її ремонтувати, доповнив експерт.

“Росія має замкнутий цикл виробництва і відновлення техніки. Тому все, що стосується саме радянської техніки, яка не є високотехнологічною, але її дуже і дуже багато, вони можуть собі дозволити відновлювати”, — пояснив він.

За словами Грабського, до початку широкомасштабної агресії Росія тільки на “Уралвагонзаводі” могла виробляти до 30 танків на місяць, а після початку вторгнення в Україну — 20 танків.

“При цьому відновлює вона до 80 танків на місяць. А один танковий полк — це 91 машина. Власне, Росія може собі дозволити відновлювати на місяць один танковий полк, 12 танкових полків на рік”, — резюмував військовий експерт.

Читайте також: Abrams, Challenger, Leopard, Bradley — вся техніка в комплексі дає ЗСУ якісну перевагу над армією Росії, — Гетьман

Як повідомлялося раніше, у Російської Федерації кардинально змінилася ситуація з боєприпасами, порівняно з початком широкомасштабного вторгнення до України. Ресурс боєприпасів, а також можливості виробництва у Росії вичерпні. Перерізання логістичних шляхів Збройними силами України обмежують можливості РФ підвозити близько до позицій велику кількість снарядів. 

Прямий ефір