Найпідготовленіша частина російської кадрової армії вже знищена Путіним, — Юсов

Андрій Юсов. Фото: rbc.ua

Путін послав на забій в Україну і найпідготовленішу, зокрема, частину своєї армії. Вона вже знищена. Це позначається на можливостях армії зараз і проявиться у довгостроковій перспективі. Про це сьогодні, 8 серпня, у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

“Найпідготовленіша, найкомпетентніша, навчена частина російської кадрової армії вже знищена Путіним. Безумовно, знищена українцями та нашими силами безпеки та оборони. Але він їх відправив на забій”, — наголосив представник розвідки.

За його словами, такі втрати не можуть не вплинути на можливості російської армії.

“Медведєв, звичайно, може писати про те, що вони можуть легко воювати з НАТО чи іншими країнами. Але сьогодні вони змушені у багатьох підрозділах вже другий, третій, четвертий склад набирати для того, щоби продовжувати геноцидну війну проти України. І, безумовно, це те, що суттєво у довгостроковій перспективі підриває можливості російської армії”, — резюмував Андрій Юсов.

Читайте також: “Скотилися до тактики червоної армії”: РФ зазнає у війні проти України катастрофічних втрат — оприлюднено нові дані

Нагадаємо, розвідка Британії дійшла висновку, що щонайменше 15 тис. російських десантників убито або поранено в Україні. Висновок зроблено з “несанкціонованого оприлюднення масштабів втрат”. Йдеться про звернення головнокомандувача десантних військ Росії генерал-полковника Михайла Теплинського. У ньому російський генерал повідомив, що 8,5 тис. десантників отримали поранення і все ж таки повернулися в стрій або не покинули фронт. Він не прокоментував, скільки військовослужбовців було вбито чи отримали надто серйозні поранення, щоб повернутися до виконання службових обов’язків. Проте екстраполяція даних Теплинського підтверджує оцінку, що щонайменше 50% із 30 тис. десантників, спрямованих до України у 2022 році, було вбито або поранено.

Прямий ефір